Készíts jobb LinkedIn-fotót

Készíts jobb LinkedIn-fotót

LinkedIn-fotó, profil

Ha egy új állás van a horizonton, akkor egy új LinkedIn-profilkép is. Reménybeli munkáltatód majdnem biztosan az arcodra pillant, mielőtt elolvassa a szakmai céljaidat, szóval jól kell csinálnod.

A LinkedIn karrierszakértője, Blair Heitmann most hat tippet oszt meg veled a tökéletes képhez.
1. Ne légy félénk

Egy üres, szürke négyzet a LinkedIn-profilodon nemcsak furcsán néz ki, de az üzletnek sem tesz jót. A fotóval rendelkező szakemberek profilját 21-szer többen nézik meg, és 36-szor több üzenetet kapnak – mondja Heitmann. A munkáltatók szeretnék látni a mosolygó arcodat.
2. Tartsd tisztán a terepet

Egy gyakori hiba, melyet Heitmann lát: a figyelemelterelő háttér. „A legjobb profilképek némelyike, melyeket láttam, egy sima fal előtt készült egy iPhone-nal” – mondja. Haladó tipp: a LinkedIn most filtereket kínál, melyekkel a képeid élénkebbnek vagy tompábbnak tűnhetnek, attól függően, milyen területen dolgozol.
3. Készíts ügyes képkivágást

A profilképed ne a hatásvadász képkivágásokról szóljon. Maradj a keret középpontjában, és tartogasd a művészi szögeket a közösségi médiának – javasolja Heitmann.
4. Nagyíts bele

Nehéz kivenni az arcodat, ha csak néhány pixel nagyságú, szóval győződj meg róla, hogy legalább a 90%-át elfoglalja a keretnek. Ne félj közel menni a kamerához!
5. Öltözz az alkalomhoz

Illeszkedjen a viseleted az ambíciódhoz – tanácsolja Heitmann. Ha ügyvéd vagy, viselj öltönyt. Ha orvos vagy, bújj a fehér köpenyedbe. Ha kreatív szakember vagy, talán megúszod egy fekete pólóval. És felejtsd el a macskás fotókat – hacsak nem állatorvos vagy.
6. Oszd meg a státuszod

A LinkedIn lehetővé teszi, hogy tudasd a munkáltatókkal és a fejvadászokkal, hogy nyitott vagy az ajánlatokra – a profilod oldalán megtalálod ezt az opciót. Itt adhatsz egy könnyen észrevehető #OpenToWork keretet is a profilképednek, mellyel a lehetséges munkáltatók egy pillantással láthatják, hogy készen állsz a következő fejezetre.

Minden vélemény számít!