Egyre nagyobb igényt lehet felfedezni az emberekben arra vonatkozóan, hogy egészségesebb és fittebb életet éljenek. Így egyre többen foglalkoznak azzal is, hogy megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak. A köretként történő zöldség fogyasztás egyik legevidensebb verziója a mirelit zöldség készítés.
Amellett azonban, hogy fontos, hogy egészségesen együnk, azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy finom is legyen az az étel, amit elfogyasztunk. Sokan elrontják a mirelit zöldség készítést, mert nem veszik figyelembe, hogy az aktuális zöldséget hogyan érdemes elkészíteni.
Például a borsót és a kukoricát jobb ha nem főzzük vagy pirítjuk meg, hanem csak felengedjük és megesszük, vagy beleszórjuk a többi zöldség közé.
Az elkészítési módok közt nem egyféle módszer létezik, azaz nem pusztán csak párolni és főzni lehet azokat a zöldségeket. Érdemes pirítani is, kevés olajon a tűz felett, vagy a sütőben esetleg a főétel, például a csirkeszeretek köré szórni a zöldséget, ezáltal összefőnek az ízek, és még különlegesebb lesz az ebédünk.
Sok esetben a gyorsaságra törekszünk, és bedobjuk a zöldségeket a mikróba, vagy épp elfeledkezünk az időről, és túlfőzzük őket. Meg kell találni a középutat, a mirelit zöldségeknek ugyanis nem kell túl sok idő ahhoz, hogy megpuhuljanak.