Idén is átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseit

Idén is átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseit

Csütörtökön átadták a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket és a különdíjakat. Az idén 21 kategóriában 54 cég 57 pályázata nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat.   Összesen 37 kategóriában lehetett pályázni a cím elnyerésére, a bírált pályaművek 79 százaléka nyert.


A mostani díjazottakkal együtt 1998 és 2015 között 543-ra emelkedett a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet használók száma.
Az átadó ünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a Magyar Termék Nagydíj védjegyhasználatot elnyert termékek és szolgáltatások megálmodói, készítői képviselik azt a minőségi szemléletet, hosszú távú gondolkodást, fogyasztóközpontúságot, amely Magyarországot a gazdasági felemelkedéshez viszi közelebb.
Szólt arról is, hogy a Magyar Termék Nagydíj pályázat társadalmi elismertsége egyre növekszik, az idei évtől a határontúli magyarok is pályázhattak.
Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, hogy hazai fogyasztóvédelemben gyökeres szemléletváltozás következett be. Kiemelte, hogy a kormány kiáll a fogyasztói jogokért, fellép a kiszolgáltatott helyzetbe kerültek mellett.
Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára a hamisítás okozta gazdasági károkra hívta fel a figyelmet.
Kiss Károlyné, a kiírói tanács nevében ismertette, hogy a legtöbb pályázat az élelmiszergyártás területéről nyerte nagydíjat, az értékelésben hangsúlyosan szerepeltek az egészséges táplálkozás szempontjai. Jó pályaművek érkeztek a tudás alapú termékek, szolgáltatások között is, illetve az idén kulturális rendezvények körében is hirdettek pályázatot – mondta Kiss Károlyné.
Az ünnepségen átadták a cégek, szakmai szervezetek által felajánlott elismeréseket is.
A szervezők bejelentették, hogy a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2016. márciusában újra meghirdetik.

 

Minden vélemény számít!