A bejárati ajtó kettős célja

A bejárati ajtó kettős célja

Képzeljük el a következő szituációt. Bekerülünk egy új munkahelyre, ahol eltöltünk jó pár hónapot. Eközben nagyon jó barátság alakul ki az egyik munkatársunkkal, akit áthívunk egy ízletes vacsorára. Mi az első dolog feltételezhetőleg, amit megfog figyelni, ahogy a házunk előtt álldogál?

Megkísérthet a gondolat, hogy azt válaszoljuk erre, hogy a falfesték színe, vagy a környező növényzet, esetleg az építészeti stílus. De mégis könnyen belátható, hogy a bejárati ajtó a helyes válasz.

A példánknál maradva, azt is fontosnak fogjuk tartani, hogy az első benyomás, ami létrejön benne az otthonunkról, az rendkívül pozitív legyen. Ezért is fontos többek között egy ideális bejárati ajtónak a kiválasztása. Az nagyon téves felfogás, hogy az a néhány stílus, amit mindenki használ, az feltételezhetően minden ház stílusához passzolni fog. Ezért nagyon fontos, hogy a saját elképzeléseink szerinti, személyre szabott bejárati ajtó kerüljön a ház előterébe. Igazság szerint érdemes játszani a stílussal, meg a színekkel, hogy egy igazán egyedi megjelenéssel egészítse ki a ház többi részének a stílusát vagy kifejezetten ellentétest hatást keltsen.

Az sem lényegtelen szempont, hogy eljuthat később az ember oda, amikor is eladásra kerül a szeretett otthon, remélhetőleg egy sokkal jobbra váltás miatt és ilyenkor is a bejárati ajtó lesz az első, ami a potenciális vásárló szeme elé fog kerülni. Vásárlás esetében pedig minden marketinges is alátudja támasztani, hogy az első benyomásnak mekkora szerepe van az eladásban. Nyilván nem ez fogja eladni a lakást, de hatalmas segítség lehet.

A bejárati ajtónak viszont kettes szerepe van. Ahogy azt a célt is szolgálja, hogy bent tartsa a vendégeket, úgy azt is, hogy kint tartsa az illetéktelen személyeket. Ezért a biztonság legalább olyan fontos szempont, mint a megjelenés.

Minden vélemény számít!