Szőnyegtisztítás: miért van rá szükség?

Szőnyegtisztítás: miért van rá szükség?

Szőnyegtisztítás, kiskutya szőnyegen

Ön tudta, hogy a porszívózás önmagában nem szőnyegtisztítás? Meglepődhet, mi történik a szálak mélyén, ahova nem látunk, de még ott is, ahova igen.

Látott már sötét vonalakat a szobája falai körül, esetleg egy ajtó alatt, vagy akár a bútora alatt? Nos, ezek nem a szőnyeg minőségének köszönhetőek. Sokkal inkább azoknak a szennyező anyagoknak és poroknak, amelyek felhalmozódnak a szőnyegekben és a szőnyegek szálain.

Ezek könnyen megjelenhetnek otthona olyan területein, ahol erősebb a levegő áramlása, de fellelhető lehet, akár a szőnyeg alatti apró repedésekben is. Idővel a por és a szennyező anyagok felhalmozódnak, melyre a legmegfelelőbb válasz a teljeskörű szőnyegtisztítás. Sajnos a porszívózás önmagában nem elegendő.

A második kérdés, amely akkor merül fel, ha nem tisztíttatja a szőnyegeket, a nagy forgalom okozta kopásminták. Ezeket leggyakrabban otthona olyan területein találja meg, ahol a szőnyeg kemény felületre kerül. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az emberek többsége gyakran húzza a lábát ahelyett, hogy sétálva felemelné azt. Így miután a szőnyeg szálai elkoptak, nagyobb mértékben elnyelik a kiömlött anyagokat és a szennyeződéseket, mint a nem kopott szőnyegek.

Előfordulhat, hogy van olyan foltja, amely a felületes megtisztítás után is visszatér, nagy valószínűséggel azért, mert a szőnyeg párnájában is van. A szőnyegek felületének tisztítása nem távolítja el ezt a mögöttes foltot, ezért továbbra is visszatérhet, a megfelelő válasz erre is teljeskörű szőnyegtisztítás.

Minden vélemény számít!