A legsikeresebb női vállalkozókkal rendelkező városok

A legsikeresebb női vállalkozókkal rendelkező városok

női vállalkozó

Az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatalának adatai szerint a női munkavállalók 7,7%-a országszerte rendelkezik saját vállalkozással. Sok ilyen nő számára a vállalkozói készség nagyobb rugalmasságot kínál, mint a hagyományos munkakörök, ami vonzó.

De egy vállalkozás beindítása is kockázatos. Az új vállalkozások tulajdonosai gyakran fizetéscsökkentést vállalnak, mivel évekbe telhet, amíg az új vállalkozások profitot termelnek. A teljes munkaidőben foglalkoztatott női vállalkozók éves medián jövedelme 40 000 dollár, ami valamivel alacsonyabb, mint a teljes munkaidőben foglalkoztatott női munkavállalók átlagos éves jövedelme, 43 000 dollár.

Míg a teljes munkaidőben foglalkoztatott női vállalkozók – itt definíció szerint a saját bejegyzett vagy jogi személyiséggel nem rendelkező vállalkozásaik önálló vállalkozói – nagyjából ugyanannyit keresnek, mint a magáncégek teljes munkaidőben foglalkoztatott női alkalmazottai, kevesebbet keresnek, mint a nonprofit szervezeteknél, az állami és önkormányzati szervezeteknél dolgozók, és a szövetségi kormány.

A férfiakhoz képest a nők minden munkavállalói osztályban kevesebbet keresnek. A nemek közötti bérszakadék azonban a teljes munkaidőben dolgozó vállalkozók között – a teljes évi 15 000 dollár különbség – a legnagyobb. A JPMorgan Chase Institute kutatása azt mutatja, hogy a női tulajdonú kisvállalkozások általában kisebbek és kevesebb bevételt termelnek, mint a férfi tulajdonú kisvállalkozások. Ennek egyik oka az, hogy a női tulajdonú startupok alulreprezentáltak a külső finanszírozásban részesülő cégek között a JP Morgan Chase jelentése szerint.

Ahogy a női vállalkozók általában alacsonyabb jövedelműek, mint a férfi vállalkozók, a női vállalkozók bizonyos iparágakban jobban vagy rosszabbul teljesítenek. A szálláshelyeken, étkezési szolgáltatásokban, pénzügyekben, biztosításban és ingatlanügyekben dolgozó önálló vállalkozó nők részesülnek a legmagasabb jövedelmi prémiumban – ez a teljes munkaidőben foglalkoztatott női vállalkozók és az összes teljes munkaidőben foglalkoztatott női munkavállaló mediánjövedelmének százalékos különbsége. Ezzel szemben a női vállalkozók a menedzsmentben, a közüzemi szolgáltatásokban és az információs szektorban kapják a legnagyobb fizetéscsökkentést az átlagos női munkavállalókhoz képest.

Országosan közel 6 millió női vállalkozó van, akik a női munkaerő 7,7%-át teszik ki. Míg a nagyvárosok gyakran nagy árcédulákkal érkeznek, a vállalkozók számára is csábító lehetőségeket kínálnak. Szerencsére a megélhetési költségek figyelembevétele után a női vállalkozók a nagyvárosok széles körében átlag feletti jövedelmet élveznek, mind méretüket, mind megfizethetőségüket tekintve. A denveri női vállalkozók büszkélkedhetnek a legmagasabb kiigazított mediánjövedelmevel a nagy metróövezetek között, még akkor is, ha figyelembe vesszük Denveri átlag feletti megélhetési költségeit. Másrészt a női vállalkozók sok kis- és középvárosban – mint például Augusta, GA és Odessa, TX – egyaránt profitálnak a magas jövedelmekből és az alacsony megélhetési költségekből.

Minden vélemény számít!