Milyen elemeket szeretünk látni egy felnőtt játszótéren?

Milyen elemeket szeretünk látni egy felnőtt játszótéren?

felnőtt játszótér

Egy bizonyos szervezet azt javasolja az amerikai felnőtteknek, beleértve az időseket is, hogy hetente végezzenek legalább 150 perc közepes intenzitású szabad levegőn történő gyakorlatot, például gyaloglást, vagy 75 perc erőteljes intenzitású tevékenységet, például kocogást vagy futást.

Sokféle fizikai tevékenység, legyen az kutyasétáltatás, favágás vagy ásás a kertben, beleszámít ezekbe az edzésórákba. Az pedig, ha egyszerre valaki csak 10 percig aktív, már beleszámít a heti végösszegbe. Egy felnőtt játszótér pedig kiváló színtér erre a célra. Ennek ellenére rengeteg ember nem figyel kellően erre olyan kifogások miatt, hogy nincs idő, vagy túl sok a munka.  Ha nem motiváló az edzőterembe való járás a tömeg vagy a drága tarifák miatt, akkor a felnőtt játszóterek kiváló alternatívát jelentenek.

Tudjuk, mennyire fontos, hogy a gyerekek játsszanak, hiszen ez nem csak a fantáziájukat mozgatja meg, hanem segíti a kézügyesség és a fizikai és lelki erejük fejlesztését is. De a játék nem csak gyerekjáték. A használatának ötlete viszonylag új az amerikaiak számára, de a szabadtéri nyitott terek, fitneszgépekkel feltöltve bárki számára szabadon elérhetőek, és az elmúlt években egyre népszerűbbek Kínában, Japánban felnőtt játszótér és néhány európai országban is.

A mászófal az egyik olyan közkedvelt játszótéri eszköz, amelynek az ottléte fontos egy felnőtt játszótéren. A mászás nagyszerű edzés, de mikor mászott utoljára a lépcsőn kívül máshol is? A beltéri és kültéri mászófalak ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint a sziklamászás, de egy biztonságosabb, kezdőbarát környezetben.

Emlékszik, milyen jó érzés volt a hintán játszani, a lábbal a föld felett, ahogy a haját fújja a szél? Valószínűleg most felnőttként ugyanezt fogja érezni, de ez a szórakozás bónuszokkal jár. Miközben szabadnak érzed magát, mint egy madár, a karjait és a hasizmot is megedzi. Így hát a hinta is a felnőtt játszótér egyik jelentős eleme.

Ezenkívül pedig ide lehetne sorolni a csúszdákat, futópályákat, a szabadtéri fitnesz eszközöket, az akadálypályákat, a drótkötélpályát és sok más eszközt.

Minden vélemény számít!