Több közlekedési járat menetrendje változik Budapesten

Több közlekedési járat menetrendje változik Budapesten

Demonstrációk miatt több közösségi közlekedési járat menetrendje változik szombaton a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták, hogy szombat délelőtt a 2-es villamos rövidebb útvonalon jár: várhatóan délelőtt fél tíztől délután egyig csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos téri metrómegálló között közlekedik, a Jászai Mari teret és az Országház látogatóközpontját nem érinti. Mivel “a Kossuth Lajos tér sajátosságai miatt” nem lehet pótlóbuszt indítani, a BKK az utasok számára a 15-ös és 115-ös autóbusz igénybevételét javasolja.
Délelőtt  lezárhatják a Markó utcát, a Szemere utcát és a Szalay utcát. Ha ez megtörténik, akkor a 15-ös és a 115-ös busz mindkét irányban módosított útvonalon halad.
Szombat tizenkét órától délután hat óráig módosított útvonalon jár majd a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz a budai Várban, mert a Kapisztrán téren demonstrációkat tartanak, ezért a Nádor utcát és a Kapisztrán teret lezárják. A járatok a Dísz tér felé a Széll Kálmán tér-Ostrom utca-Bécsi kapu tér-Kard utca-Országház utca útvonalon közlekednek.
Délután egy és két óra között vonulásos demonstrációt tartanak a Széna tér-Ostrom utca-Bécsi kapu tér útvonalon. Az, hogy lesz-e hatósági lezárás, a résztvevők számától függ. Ha lesz, akkor a 16-os és a 16A jelzésű busz a Széll Kálmán téren a Várfok utca-Krisztina körút-Vérmező út-Várfok utca útvonalon fordul meg, ezért nem érinti a Széll Kálmán téri végállomását és a Mátray utcai megállót.
Ebben az időszakban a budai Vár felé tartó buszokra a 116-os busz Várfok utcai megállójában lehet felszállni. A 116-os busz a Dísz tér felé a Margit körút-Krisztina körút-Vérmező út-Várfok utca módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti a Széll Kálmán téri, valamint a Mátray utcai megállót – olvasható a közleményben.

 

Minden vélemény számít!