Ne legyen zombi, válassza a fizikai munka előnyeit!

Ne legyen zombi, válassza a fizikai munka előnyeit!

fizikai munka hegesztés

Amikor a szellemi munkát hasonlítják össze a fizikai munkával, általában a presztízs irányába dől a mérleg nyelve. Természetesen, elsősorban emberfüggő és személyiségfüggő, hogy kinek melyik való, így ebből sem kell egy általános receptet gyártani, hogy az egyik jobb, mint a másik.

Az emberek döntik el, hogy számukra mi a jó, és utána az eredmény beszél a valóságról. Van, akinek nem való az irodai munka, és van, akinek nem való a fizikai munka. Ugyanakkor nem egészséges, amikor általánosságban ki van kiáltva az egyik abszolút jónak, a másik pedig abszolút rossznak. Ez is torzítás. A fizikai munka előnyei közé tartozik, hogy több mozgást igényel a nap folyamán, mint az irodai munkák.

Sok nagyvállalatnál arról szól egy munkavállaló átlagos napja, hogy bemegy, leül a laptop elé, jó esetben kimegy néha az elvileg tíz perces cigiszünetre úgynevezett friss levegőt szívni dohányzás közben, majd kiveszi a hosszabb ebédszünetet, és a munkaidő végéig, ha éppen nincs túlóra, ül a gép előtt, mint egy zombi. Tessék, íme, a hangzatos szellemi munka. Ezt is be lehet úgy mutatni, hogy tükröt tartva taszító legyen. Bár van, aki ezt szereti. És persze van, aki nem így éli meg, vagy máshogy próbálja eltölteni a napját, nem a leírt módon, de lényegében így néz ki egy irodai munka.

Na, ezt összehasonlítva egy olyan fizikai munkával, ahol nem zombiként kell egy szemkárosító szupermodern kütyü előtt ülni egész nap, hanem adott testünk részleges karbantartása, nem lesz görbe a testtartásunk a sok ülés miatt, és nem vagyunk determinálva a szemüveg viselésére, máris jobban hangzik a fizikai munka. Bármit be lehet mutatni az előnyös és a hátrányos oldalát kihangsúlyozva, ezért ne essünk a hangzatos mende-mondák csapdájába. Mérlegeljük, nekünk melyik való, használjuk a józan paraszti eszünket és döntsünk okosan K&H. A fizikai munkalehetőségek világában örömmel kalauzol el minket a biztoskesz.hu oldala, ezért érdemes az oldalra kattintani és megnézni a zombi ellenes munkalehetőségeket.

Minden vélemény számít!