Mikor kell egy jó minőségű számológép?

Mikor kell egy jó minőségű számológép?

Egyszer elmentem a nagypapámhoz, aki pakolászott a szekrényében, és azt mondta, miután előhúzott valamit az egyik poros fiókból: „na tessék Culimucikám! Neked erre biztos szükséged lesz!” – és átadott egy számológépet. Igyekeztem nem zokon venni a megjegyzést, hanem úgy felfogni a dolgot, hogy a Papi biztos csak arra céloz, hogy én még azért kerülhetek olyan helyzetbe, hogy gyököket kell vonnom meg négyzetre emelni, ő meg örül, ha annyi számítást kell elvégeznie egy nap, hogy összeadja, hogy a két tej meg a nekem vásárolt krémtúró mennyibe fog kerülni.

Egy SHARP-ot kaptam tőle egyébként, melyen minden volt amire csak szükségem lenne, ha számokkal foglalkoznék betűk helyett, így végül eltettem későbbre. Nem akartam mondani a Papinak, hogy az iPhonomon is mindent ki tudok számolni amire szükségem van, és hogy a jelzések felét sem értem, ami a gépen látható.

Tudomásom szerint a CASIO, a SHARP és a SENCOR a legjobb számológépek, melyeknek a legjobb darabjai, melyeket a „szakértők”ajánlani szoktak tudnak szögméréseket, konstans számításokat, tudományos ábrázolásokat, egyenletek szerkesztését, függvényeket készíteni. Igazából a gazdaságin tanulók és a reál beállítódásúak számára tökéletes választás lehet bármelyik.

Minden vélemény számít!