Megoldások, ha függönyt nem szeretnénk felszerelni

Megoldások, ha függönyt nem szeretnénk felszerelni

ablakfólia és ablak

Többféle oka is lehet az embernek arra, hogy miért szeretné valamilyen módszerrel takarásba helyezni az ablakait. Lehet ez az ok a sötétítés, a belátás megakadályozása, vagy épp a hőszigetelés, árnyékolás. A hagyományos roló, függöny opciók viszont nem mindig bizonyulnak járható útnak. 

Elsősorban a pici lakások esetében szokott gondot okozni az, hogy nem elég nagy a helyiség, nem elég széles az ablaknyílás, hogy egy karnist felfúrjon az ember, esetleg egy aprócska konyha esetében nem lenne biztonságos egy rendes függönyt felakasztani, mert ha a szél belekap, akár a tűzhelyt is elérheti az anyag és meggyulladhat. Ezek a problémák felvetik azt a kérdést, hogy ezek szerint nem is lehet már azt a konyhát valamilyen módszerrel elrejteni, takarni? A megoldás erre a problémára az ablakfólia.

Az ablakfólia csak részleges takarást biztosít: a fényt átereszti, az átláthatóságot azonban megakadályozza. Pontosan ezért sokan nem szokták előnyös választásnak tartani azt, hogy az egész ablakot lefedjék, hanem helyette csak egy részét, vagy csak foltokban alkalmazzák az ablakfóliát.

A jobbotlet.hu oldalán látható ablakfólia kínálatban számos olyan terméktípust láthatunk, melyek eltérnek a hagyományos unalmas fóliák megjelenésétől. Vannak már mintás ablakfóliák is, de találhatunk hagyományosabb érdes megjelenésű, homályos vagy csíkos darabokat is.

Az ilyen típusú fóliákat azért is jó alkalmazni, mert nem csak a tűzvédelem szempontjából ideálisak, hanem mondjuk egy társasházi környezetben a legbiztosabb védelmet nyújtják a bámészkodó tekintetek elől. Egy ilyen lakóhelyen ugyanis még ha nem is szándékosan, de átlátunk egymáshoz. Ha ez zavar valakit, akkor jobb, ha egy ablakra ragasztható fóliával orvosoljuk a problémát.

Minden vélemény számít!