Cipő etikett hölgyeknek, avagy milyen alkalomhoz milyen cipő illik?

Cipő etikett hölgyeknek, avagy milyen alkalomhoz milyen cipő illik?

Manapság már elég lazának tűnnek az öltözködési normák, de azért akadnak olyan szabályok, amelyeket érdemes betartani, legalábbis ami a cipőket illeti. Ahhoz, hogy az öltözékünk stílusos és elegáns legyen, több pár cipőre lesz szükségünk.

Az üzleti viseletben szigorú előírások érvényesülnek. Elfogadott a körömcipő, zárt orrú szandál, és télen a bokacsizma. A sarokmagasság ne legyen több 4-6 centiméternél, viszont a túl lapos cipő sem állja meg a helyét, mert közönséges hatást kelt. A cipő színe is fejtörést tud okozni. Érdemes semleges színeket választani, például feketét, barnát, mogyorószínt, sötétkéket, mert ezeket mindenhez fel lehet venni. A túl rikító színektől mindenképpen tartózkodjunk! Ideális esetben a cipő színe megegyezik a táskáéval, bár az ezzel kapcsolatos elvárások már enyhültek: különböző színűek is lehetnek, amennyiben a ruhában mindkét szín előfordul.

Koktélruhához, kis- és nagyestélyihez viselhetünk nyitott szandált is, de ezekhez tilos a harisnya viselete.

A papucsok munkában, üzleti életben kerülendők, mert nem elegánsak. A standpapucsnak pedig benne van a nevében is, hogy hol célszerű használni.

Mindig fordítsunk nagy gondot a megfelelő cipő kiválasztására, mert a személyiségünkről árulkodik!

Minden vélemény számít!