Tíz év munkavállalói viszony után cégalapítás

Tíz év munkavállalói viszony után cégalapítás

cégalapítás laptopok és papírok

Az internetes kultúra, a sok megosztott tartalom, a közösségi oldalak világát éljük, amikor sokkal nagyobb esélye van az embereknek arra, hogy sikereket érjenek el a tartalomgyártással, ha pedig valaki igazán tehetséges, akkor mindenképp érdemes belefognia a vloggerkedésbe. Egy idő után, ha komolyan csinálja mindezt az ember, akkor a saját cégalapítás is aktuálissá válik majd.

Bár mindezt megelőzheti egy átmeneti időszak, ahogy az velem is volt, mielőtt a cégalapítás aktuálissá vált. Miközben saját csatornámat és közösségemet építettem elkezdtem munkavállalóként dolgozni, hogy fent tudjam magamat tartani. Az évek teltek, közben készítettem a videókat, a hozzájuk tartozó különféle posztokat, mindeközben tanultam és dolgoztam. Elérkeztem azonban egy olyan ponthoz, amikor el kellett gondolkodnom, hogy melyikbe fogok a jövőben 100%-osan időt feccölni. Két irányt láttam magam előtt: egy stabilabbnak látszó, ámde másoktól függő pozíciót, mint munkavállaló, vagy pedig egy kreatívabb, saját talpamon álló vállalkozó, még akkor is, ha ez kicsit instabilabb is lehet.

Végül az utóbbi mellett döntöttem és belevágtam a cégalapításba, mivel úgy voltam vele, hogy az én felelősségem, hogy kreatív és autodidakta módszerekkel előrébb fogok-e jutni, vagy sem. Kidolgoztam egy kreatív csapat segítségével a céges stratégiámat, elkezdtem termékeket forgalmazni, melyeknek népszerűsítését csatornám követőtáborával is megtámogattam. A cégalapítás meglehetősen gördülékenyen ment a számomra a Céghmesterrel, akik már számos sikeres cégalapítást néztek már végig a múltban, így tudtak segíteni abban, hogy én is a legjobb konstrukciókat, lehetőségeket válasszam.

Minden vélemény számít!