A kiváló csarnoképítés menete

A kiváló csarnoképítés menete

csarnoképítés

Az ipari méretű épületek megtervezése és kivitelezése rengeteg feladatot (és természetesen kihívást) jelent, ami különösen igaz a csarnoképítés esetében. Tekintettel arra, hogy a generálkivitelezők, építkezési vállalkozók részéről is precíz szakértelmet és sokrétű tapasztalatokat igényel egy ilyen jellegű projekt, mindenképpen olyan gárdát kérjünk fel a feladatra, amely megfelelő referenciával bír a csarnoképítés területén.

Annak érdekében, hogy a megrendelők a legjobb minőséget kapják, érdemes ismerni a csarnoképítés menetével, becsült munkaidőkkel. Lássuk tehát, mire kell számítaniuk azoknak, akik belevágják fejszéjüket egy ilyen nagy projektbe.

  1. Előkészületek

Ha nem zöldmezős projektről van szó, előfordulhat, hogy bontási, esetleg tereprendezési feladatokkal kell kezdeni. Emellett fontos a szükséges engedélyek megszerzése is az illetékes hatóságoktól. A körülményektől függően, ideális helyzet fennállása esetén erre a szakaszra nagyjából 2 hetet érdemes számítanunk.

  1. Tervezés, generálkivitelezés

A megrendelő és a kivitelező között fontos, hogy kezdetektől világos kommunikáció történjen. A tervezés folyamatában mindenképp tárjuk fel elképzeléseinket, szükségeinket és igényeinket, ami alapján a megfelelő tervek, majd a generálkivitelezés alapjai is elkészülhetnek. A csarnoképítést illetően érdemes tisztában lenni a sorrenddel is, amely általában a következőképpen alakul:

  1. vázszerkezet felállítása
  2. panelek felrakása
  3. nyílászárók behelyezése
  4. belső helységek kialakítása
  5. külső burkolatok elkészítése

A csarnoképítésben járatos szakemberek többsége pontos becslést fog tudni arról, mennyi idő szükséges a fenti feladatok elvégzéséhez. Azonban mindenképp érdemes időbeli és anyagi „plusszal” számolnunk a konfliktusok elkerülése érdekében.

Minden vélemény számít!