Menő módszerek arra, hogy először gyűjtsön pénzt vállalkozása számára

Menő módszerek arra, hogy először gyűjtsön pénzt vállalkozása számára

pénz és növény

Gratulálunk vállalkozásalapítási döntéséhez. Egy dolog, amit mostanra észrevett, az az, hogy a vállalkozások nem csak úgy jönnek létre. Még egy zseniális, életképes ötlet esetén is több mozgó alkatrészt kell a helyére tenni, mielőtt egy ötlet vállalkozássá válhat.

És pénzre van szüksége – valójában rengetegre, hogy zseniális üzleti ötletét pusztán ötletekből valóra váltsa.

Íme, egy modern, felhasználóbarát webhelyet kell készítenie vállalkozása számára. Az indítás sikeres elindításához csapatot kell felállítania. És szüksége lesz egy marketing költségvetésre, függetlenül attól, hogy milyen kicsi, hogy az üzlet első lendületét keltse.

Sajnos mindezek pénzbe kerülnek; ami most nincs meg. Függetlenül attól, hogy fizikai termékeket vagy szolgáltatásokat ad el, pénzre lesz szüksége a vállalkozás elindításához.

Szóval, hogyan tudtak először pénzt gyűjteni a vállalkozásukhoz számos sikeres vállalkozók?

 

A startup önfinanszírozása

Ez a leggyakoribb javaslat, amelyet kezdő befektetők és szakértők javasolnak. Fel kell tennie magának a kérdést, hogy szüksége van-e befektetőre vagy sem. A kutatások szerint az új vállalkozások több mint 90 százaléka bootstrapping módszerrel indult.

A bootstrapping – más néven önfinanszírozás – azt jelenti, hogy saját pénzből indítjuk el a vállalkozást. És jó dolog, ha van egy kis bőr a játékban. Ennek az az oka, hogy egyetlen befektető sem néz kétszer Önre, ha nem fektetett be semmit a saját vállalkozásába.

 

Család és barátok

Nem mindig kellemes élmény pénzt kérni a családtól és a barátoktól. Ez ijesztő kilátás lehet, mert nem mindenki hisz az álmában. De nem szabad megengednie, hogy ez megakadályozza a kérdezésben. Soha nem árt megkérdezni. Csak győződjön meg arról, hogy az üzleti terve elkészült és készen áll. Az üzleti terve segít elmagyarázni, mit szándékozik csinálni, hogyan fog pénzt keresni stb.

 

Közösségi finanszírozás

A közösségi finanszírozás sok vállalkozást segített elindulni. 2013-ban a közösségi finanszírozási oldalak elképesztő 5,1 milliárd dollárt gyűjtöttek össze.  A közösségi finanszírozás számos mellékprojektnek adott esélyt a harcra, és ezek a vállalkozások több millió dolláros társaságokká váltak.

 

Angyal befektetők

A legtöbb angyal befektető üzleti szakember, aki nagyon sikeres. Magas nettó vagyonnal rendelkező magánszemélyek ők, és mindig érdekeltek abban, hogy olyan vállalatokba fektessenek be, amelyek potenciálisan nagyokká válhatnak.

Minden vélemény számít!