Az FFP2 szájmaszk hatékonysága

Az FFP2 szájmaszk hatékonysága

A járvány idején hazánkban egy dolog vetekedett a higiéniai termékek közül a kézfertőtlenítő szerek őrületes vásárlási mennyiségével, mégpedig az FFP2 szájmaszk. Ráadásul az újabb korlátozási intézkedések bejelentése miatt, egy újabb vásárlási hullám söpört át az egész országon.

Bármennyire meglepő is lassan furcsán gondolunk vissza azokra az időkre, amikor az utcán sétálva láthattuk a szembejövő embereknek a teljes arcát és nem csak két szempár pillantott ránk egy arcmaszk mögül. Mára viszont ez egy abszolút megszokott jelenség és talán már a legtöbben elmondhatjuk, hogy találkoztunk ezeknek az eszközöknek rengeteg típusával. Láttunk számos egészségügyi maszkot, stílusos önkifejező darabokat is és persze az utóbbi időben főleg az FFP2 szájmaszk sem volt szokatlan.

Viszont bizonyos hírportálok, mint az nlc, ahol arra utalnak, hogy bár nincs rendeletbe foglalva még az FFP2 szájmaszknak a használata, mégis már most hiánycikknek számít. A hírek kimerült készletek, túlterhelt webáruházak és kifosztott gyógyszertárak jellemzik a jelenlegi helyzetet, hiszen az emberek tudják, hogy ez az egyik leghatékonyabb ellenszere a koronavírusnak.

Szerencsére közel sem ennyire borús a helyzet és akár most is meglehet rendelni az Online Bevásárlás webáruházból csupán néhány kattintással ezt a csodás védelmi eszközt. Az FFP2 szájmaszk valóban az egyik legeredményesebb védőmaszknak számít és még egy olyan aljas vírus, mint a COVID-19 is csak minimális eséllyel tud utat törni magának ezen az arcvédelmi szűrőeszközön, hogy melegágyat találjon a pusztító tevékenységének az emberi szervezetben.

Bár minden szájmaszk képes valamilyen szintű védettséget biztosítani, azonban egyik sem mérhető az FFP2 szájmaszk aeroszol-szűrési hatékonyságához, amely, ha nem hazudnak a számok a legrosszabb esetben is minimum 94%, amivel semelyik másik típus nem képes felvenni a versenyt.

Minden vélemény számít!